A nyár gyorsan eltelt, a plébániaudvar is újra benépesült az ovis gyerekekkel. A nagycsoportosok már elmentek, ám helyettük folyamatosan érkeznek a kicsik, hogy ők is belekóstoljanak a nagy élményt jelentő ovis létbe.

Már nagyon kíváncsi voltam, hogy a júniusban beültetett gyógynövényeink mennyire nőtték be a területet, ugyanakkor az epertöveket is augusztusban kell elültetni, hogy jövő tavasszal már a gyümölcsét szüretelhessük. Így egy Gabi nénivel történő gyors egyeztetés után, már meg is érkeztünk kedd reggel az ovi udvarába, az eperpalántákkal és a szükséges szerszámokkal felvértezve. Kicsiny kertünk csodálatosan szép volt, a beültetett fűszer- és gyógynövények szépen megerősödtek a nyár folyamán, a büdöskék ontották a virágaikat, és az időközben Szabina néni által beültetett virágok is hatalmasra nőttek, így együtt igazi kis oázist alkottak.

Az érdeklődő gyerekekkel helyet készítettünk az eperpalántáknak, másik ágyásba ültettük át azokat a gyógynövényeket, melyek útban voltak. Hamarosan helyükre kerültek az eperpalánták, melyeket a gyerekek alaposan beöntöztek (az öntözés mindig a legnagyobb élvezet számukra). A kis Balázs, Zita és Noémi voltak a legkitartóbbak, Balázska buzgón ásta a lyukakat a palántáknak, akkor is, amikor azok már elfogytak!

Bízunk benne, hogy sok-sok gyümölccsel hálálják meg az epertövek a gyerekek gondoskodását!

Ovi-kert 2. Ovi-kert 2. Ovi-kert 2.Ovi-kert 2.Ovi-kert 2. Ovi-kert 2. Ovi-kert 2.