2015. május 7-én, csütörtökön került megrendezésre a Zöld Nyomon Környezet- és Természetismereti Vetélkedő döntője az Ipolyi Arnold Kulturális Központ üvegtermében.

A döntőbe jutott három legjobb csapatnak különféle feladatok megoldásával kellett összemérnie a tudását, melyek között volt képfelismerés vetített diák alapján, környezetvédelmi totó, keresztrejtvény, valamint kifejtős feladatok. A feladatlap megoldása után egy filmet vetítettünk le, amelyhez kérdéseket tettünk fel, ezekre kellett a csapattagoknak válaszolni. Nagy örömünkre szolgált, hogy minden csapat 70% fölött teljesített, annak ellenére, hogy a feladatok nem az általuk tanult tananyaghoz kapcsolódtak, hanem környezet- és természetvédelmi tájékozottságukat mérte fel inkább.

A döntő végeredménye a következőképpen alakult:

1. Zöld tudósok (Baptista Szeretetszolgálat EJSZ Kölcsey Ferenc Általános Iskola, Törökszentmiklós)

2. Tiszagyendai Természetbúvárok  (Kunhegyesi Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Intézmény és Szakiskola, Tiszagyendai Tagintézmény)

3. Békalencsék (Bethlen Gábor Református Általános Iskola és Óvoda, Törökszentmiklós)

A döntő győztes csapatának minden tagját tárgynyereménnyel jutalmaztuk, melynek tartalma a Vad Magyarország – A vizek birodalma DVD, Az erdő állatai és növényei c. könyv, újrapapír notesz tollal, valamint egy vászonszatyor voltak. A döntő minden résztvevőjét emléklappal, illetve a legjobbakat oklevéllel is jutalmaztuk.

Gratulálunk a nyerteseknek, és minden résztvevőnek köszönjük a részvételt! Bízunk benne, hogy a vetélkedőt jövőre is meg tudjuk rendezni, és azon is ilyen szép számmal és eredményesen szerepelnek majd a résztvevők!

A döntő képei megtekinthetők itt!