Október 12-én, szombaton egy régi vágyunk teljesült, ugyanis ellátogattunk Magfalvára. A program előzménye, hogy idén január 29-én Géczy Gábor tartott Törökszentmiklóson előadást az Alapítványunk által szervezett előadás-sorozat keretében. Az előadás után többen felvetették, hogy szervezzünk kirándulást Magfalvára.

Ennek most jött el az ideje, így az előadásokat látogatók körében meghirdettük a kirándulást, amelyre összesen 8-an jelentkeztünk.

A kirándulás során megtekintettük a Gáborék által épített házakat (szalmabálából és vályogból épültek), a közösségi épületet, a kemencéket, a Szent Koronát, az állatokat és Gábor beszámolt a különböző  kísérletekről is. A házigazdák helyben, kemencében frissen sütött kenyérrel vendégeltek meg minket.

A legnagyobb problémát Magfalván is a víz hiánya jelenti, ennek pótlására tavat hoztak létre, ami a reggeli harmatot pótolja.

Október hónap Magvető Hava, éppen a kirándulásunk napján tartották Magfalván a magvető szertartást, melyen így mi is részt vehettünk. Sok gyümölcs- és diómagot szórtunk és ástunk el ezen a napon. Megtudtuk, hogy a faültetésnek mekkora a jelentősége a Kárpát-medence területén, hiszen ennek hiányában rövid időn belül elsivatagosodik a terület.

A kirándulásról készült képek megtekinthetők itt.