Februárban megkezdhetjük a kerti munkálatokat, hiszen ez a hónap már a metszés ideje. Metsszük meg gyümölcsfáinkat, dísznövényeinket, rózsáinkat! Ha nagyon hideg volt a tél, várjuk meg, hogy mely rügyek maradtak életképesek.

Ebben a hónapban, ha eddig nem tettük meg, mindenképpen ültessük ki a gyökeres karácsonyfákat, a csapadékos időjárás lehetővé teszi, hogy megeredjenek. A fenyőfákat karácsony után fokozatosan szoktassuk az egyre hidegebbhez, ne rakjuk ki rögtön a meleg szobából a mínuszokba!

Ha esik a hó, az örökzöldek ágait szabadítsuk meg a hó terhétől!

Továbbra se feledkezzünk meg a madarak etetéséről, folyamatosan pótoljuk a madáreleséget és ne felejtsük el, hogy a madarak szomjasak is lehetnek, ezért gondoskodjunk a víz-utánpótlásról is!

A tél a tervezések időszaka is, ilyenkor már megtervezhetjük díszkertünket, és vetési naptárt készíthetünk a veteményesbe ültetendő zöldségeknek. Februárban el lehet ültetni a paradicsom és paprika magokat, hogy május-június környékére szép palántákat neveljünk az ablakban.

Ha zöldséget, gyümölcsöt tárolunk, azt nézzük át időnként, válogassuk ki a megromlottakat. Februárban a burgonya elkezd csírázni, csírátlanítsuk őket, hiszen így tovább eltartható lesz, nem fonnyad meg olyan hamar.

Ha elolvad a hó kertben, már látszanak a hagymások kezdeményei, ha gereblyézünk, vigyázzunk rájuk. Átgereblyézhetjük a füvet, hogy összeszedjük az elhullott gallyakat, szemetet, elszáradt növényi részeket.

És töltsünk egyre több időt a kertben, töltődjünk fel energiával!