Napjainkban – igen sajnálatos módon – szinte bármelyikünk elmondhatja magáról, hogy valamelyik ismerőse, neadjisten’ családtagja kapcsolatba került a daganatos megbetegedések bármely formájával. Ez nem véletlen, hiszen manapság a rák a harmadik vezetőhalálok világszerte – egy 2008-as WHO által végzett felmérés szerint 7,6 millió ember hal bele a rák valamely típusába évente.
Még ijesztőbb adat lehet, hogy Magyarország a daganatos betegségek gyakoriságát illetően messze lehagyja a többi európai országot.

Bár a rákkutatásban a tudomány is egyre előrébb van, a vizsgálatok egyelőre nem ígérnek nagy áttörést a daganatok (akár végleges) gyógyításában. Amíg eljön az az idő, amikor akár egyszerű megfázásként is kezelhetjük majd a rákot, addig bizony sokkal nagyobb hangsúlyt kell fektetnünk magára a prevencióra, a megelőzésre. Ne várjuk meg, amíg bekövetkezik a baj: járjunk szűrésekre, és tegyünk meg mindent annak érdekében, hogy a szeretteinkre vagy a saját magunkra potenciális veszélyforrásként ható szokásokat kiiktassuk az életünkből, és helyette egy olyan – hosszútávon tartható – rendszert alakítsunk ki, melynek köszönhetően a lehető legtovább élvezhetjük az életet egészségben, családunk, barátaink körében.
Minél idősebb a szervezet, annál nagyobb a kockázata a daganatos betegségek kialakulásának – ebből pedig egyenesen következtethetünk arra, hogy minél fiatalabb korban érdemes elkezdeni a tudatos életet: ha már gyermekeinket is az egészséges táplálkozásra és elegendő mozgásra ösztökéljük, jelentősen csökkenthetjük az esélyét a rák kialakulásának a későbbiekben. De mit tehetünk még azon kívül, hogy igyekszünk minél jobb példát mutatni a jövő generációjának?
Megelőzésképpen, de kiegészítő gyógykezelésként is igen alkalmas módszereket ajánlanak nem csak a természetgyógyászok, de maguk a klinikai orvosok is. Ilyen például a vegán étrend, különböző táplálásterápiák, vitamin-kúrák, bizonyos pszichológiai alapokon nyugvó terápiák, illetve a csökkentett deutáriumtartalmú víz (avagy DD víz) fogyasztása is.
Egyes vizsgálatok kimutatták, hogy a deutérium-csökkentett víz mind az egészséges, mind a már daganatos szervezetben jótékony munkát végez, hiszen nem csak csökkenteni képes a rákos sejtek osztódását, de akár meg is az akár halálos kimenetelű folyamatot. A DD víz a kísérletek során kiemelkedő eredményeket produkált többek között a rák következő típusainál: leukémia, here- húgyhólyag- és veserák, pajzsmirigyrák, stb, olvasható Bencze Mária dietetikus, a Deutereium Aquánál tartott előadásában.
A DD víz-kúra sikerességét több sikertörténet is igazolja, melyeket még a ’90-es években rögzítettek egy-egy páciensnél. Ahhoz azonban, hogy egy ilyen kúrának növeljük a sikerességét, fontos, hogy megfelelő dózisban és megfelelő mennyiségű ideig fogyasszuk a deutérium-csökkentett vizet.
Ha már diagnosztizált betegségről van szó, minden körülmények között konzultáljunk kezelőorvosunkkal – teljesen önálló döntést ne hozzunk a témában, hiszen a legértékesebb kincsünkkel, az életünkkel játszunk!