Alapítványunk idén karácsonykor ünnepelte fennállásának 10. évfordulóját! Ez alatt a tíz év alatt számtalan tevékenységet végeztünk, néhány jelentősebb ezek közül:

1. Eredményesen léptünk fel a Nyergesújfaluba tervezett Holcim cementgyár ellen, támogatva a lakosságot.

2. Civil összefogást végeztünk a Debrecen melletti Martinkán, számos civil programot megvalósítva.

3. Debrecen környékén elláttuk a lakosság érdekképviseletét tervezett, környezeti szempontból kifogásolható beruházások ellen.

4. Számos kiadványt jelentettünk meg, többek között hulladékégetők, pirolízis, környezetszennyező üzemek környezeti hatásai témákban.

5. Elindítottuk és azóta is működtetjük a legszennyezes.hu honlapot, mely órás frissítésben mutatja be a levegő állapotát településeinken, és szmogriasztást is küld az arra feliratkozóknak. 2013-ban a megújult honlap elnyerte az Év Honlapja címet társadalmi szervezetek kategóriában.

6. 2009-ben parasztházat vásároltunk Tiszagyendán, ahol helytörténeti gyűjtemény és közösségi ház került kialakításra, időszakos programokkal. Részben a ház felújítása és átalakítása is megtörtént.

7. 3 éve fut Zöld Nyomon Környezet- és természetismereti Vetélkedősorozatunk, ennek keretében több kirándulást is szerveztünk általános iskolás korú gyermekek részére, környezeti szemléletformálás mellett.

A jövőben a fenti tevékenységeink továbbvitele mellett számos új program megvalósítását is tervezzük, melyhez szívesen veszünk bármiféle támogatást, ötletet, ha valaki úgy érzi, hogy szívesen kapcsolódna munkánkba, azért, hogy “létrejöjjön egy, a helyi közösségeken és erőforrásokon alapuló, a múltban gyökerező, emberi és környezeti szempontból is élhető és fenntartható társadalom”!